CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Labels

aku dan dia (1) bengong (5) family (4) geram (9) happy (7) marah (9) romantic message (7) sedih (2) sekolah (16)

Saturday, July 30, 2011

oh no!!

aaa!!! kenape 2??
hahaha...tak ade ape pun sebenarnye..
juz sedih je tak bole selalu online..
nak update blog pun tak bole..
huhu..ni pun pinjam kak kila punye lappy..
thx ye..=)


mase sign in tadi..
tengok2 tak bole...
tu yang kuar oh no tu..hahaha
rupe2ye I lupe...hahaha
tu la..lame sangat dah tak on..hehe


ieda pun tak taw nak story ape...
juz nak tunjukkn yang ieda ni still hidup lagi..
kuang3...hahahaha


okela..
setakat tu je..
ieda tengah sedih ni..huhu
gado la..aduhai..uwaaa!!!! 
kesedihan melanda diriku ini!!
tolonggggg!!


okela..I nak setel masalah..
walaupun malasahnye semal de meter je..
tp I still geram..haha..


dari tadi okela2..tapi tak habis pun..hahaha


oke..bubuye.
sayang korang!!
sori lame sangat tak on..
salam..

Sunday, May 22, 2011

demam la..

huhu..salam..
demam la pulakkan..
haha..
demam ape???

demam examla..huhu..
due minggu exam..
bole pecah otak..
dahla sume subjek sains..
ade akaun lagi..
jenuh beb..

haha..tapi..next week abeh dah..
tpi...sok +m3 la..
susah kowt...
tawakal jela kan..
study pun tak lagi ni...
haha..

okela..nak g study ni..
papai..

Friday, May 20, 2011

rindu giler!!

salam...
waa...rindunye aku kat blog aku..
dah 2 buln tak update blog aku..

eh!! aku pulak.. haha
ieda kan??
huhu.. dah lupe dah gune ape..

ieda tak tawu la nak update ape..
juz nak gtaw je ieda dah kembali!! haha

btw....kehilangan ieda tak perlula ieda cerite kenape..
haha..rahsie la...
mane bole gtaw..hahaha

okela..laen kali ieda update cerite baru..
hehe..papai...

Friday, March 4, 2011

six months a.k.a setengah tahun..

adoi..telupe pulak na update blog arini..
huhuhu..oke..ap mksud tjuk entry ieda arini yerk???
hehe..korang taw an..arini 4.3..
that means..yay!!ckup 6 bulan ieda kapel ngn dea..hehehe
lama an???huhu..kiteowg hope hbungn ni kkal smpai ble2..amin..
kowg pn doakan jugak la ye..huhu..mekasih..haha

so..2 my cyg...sye tawu peratus awk na bce blog sye ni adela sgt tipis..haha...
ta kesahla tu an..
tp..sye ttp na tjukn 1 lgu ni untuk awk...^_^
cyg awk cgt2..
n i'm missing u setengah mati taw..hohoho..
okela..layan..

Wednesday, March 2, 2011

guwa ta maafkan lu der!!

haih!!pe kene plak nieh??
haha....bace dulu entry ni k..


oke??da bce..??nmpk ta pe yunk kate psai ieda??yg siaz tu..huh!!aku bwu je na maafkn ko der!!tapela..tana la maafkan..saiz guwa tade kene mengene dlm ini stori la..mr.lolipop!!!!tgk awek ko ni!!!ni psl aq tlg ko la ni..adoi..hmpeh!!!hahaha
so..kpd yunk..lnx ko..aq ta maafkn ko..aq mjok ngn ko..pndai2 ko la an..
k..papai..slm..

Tuesday, March 1, 2011

mission possible!!! [ erkk!! ]

hahahaha...
mission posibble???
ape ke pelik sgt tajuk tu cik weda oi...
hahahaha....

mission posibble kalo dlm bm...
misi yang tak mustahil..
am i rite???haha.. [ bm ancus suda]

oke...ta kesahla an...
tpi..misi ape ek??
hehehe....misi ni djlnkan oleh ieda ngn yunk...
misi ni adela untuk mengelakkan klon...
KLON???? [ tkjut la ckit ]
oke..yup!!klon...
haha..cani..kami ta taw name budak tu sape...
lagipun muke dea tu adela seiras mcm someone ni...
jadi kmi pggil la dea klon..

act, dea ni tah la..ape kene tah..
everything wrong everywhere..
hahaha..jap2...
lari dri tajuk jap..korg prasan ta??????
sgle pktaan bi yg ieda gune...sume laen dri yg biase..
haha..yla..kelainan la bes..huhuhu
p/s : jgn tiru ayat sya , oke??

oke..jum..kite masuk simpang balik..
hurm...budak ni kan..suke usha kami..* hey..prasan la kau!! haha..
bukan perasan la..kenyataan!!yunk pun nmpak...
lagipun kalo dea bukn usha kmi...kenpe mse kmi usha dea..dea pndang tmpat laen...
ha......an2???

so...kenela..evrything wrong everywhere...
adoi....kalo yg usha tu..girl..tapela jgak an..
tade la malu sgt..
ni laki kowt !!

hahaha...perasan suda..
jadi...kami ingin mengelakkn diri dri klon ni [ ayt skema suda]
malangnye,,,,setelah beberape kali percubaan...
FAILED !!
hahaha....we can't escape from him..
adoi...weyh !! pe masalah ko ha !!
taw la ko tu kwn bf2 kami [ haha..kantoi suda]
tpi...jgnle usha mcm tu..adoi..
setiap kli dea nmpk kiteowg..dea akn usha..
smpaila...
smpaila kiteowg tgk dea blik..hahaha

jadi..kalo da failed an..
mission impossible la an??
hurm..
adoi....
gila la aku cenggini...

Monday, February 28, 2011

bengong suda...

hyep..
uuuu....tjuk entry kite kali ini..
hahaha..bengong suda..
npe bengong yer..
begini la situasi tadi..
ngeh3...

lokasi : di rumah...[dapur]
situasi : mau bikin air teh lorh..[huhuhu]
mood : hepi [ta taw nape]

oke..tadi setelah ieda rendam air teh tu...
ieda pun campurkan dengan air sejuk..
tamo panas2..huhuhu

setelah siap..
aku pun g la ke depan..
mau menikmati air tadi...haha..
tadi ieda pastu aku..
minum2 time..
opps!!!
run for ur life!!!!!
sinki!!
ghahaha...na taw nape????
jeng...
jeng..
jeng..
jeng...

bwerkk!!!
adoi..aku lupe letak gula la....
+_+"
adoi..hahahaha...
mcm pelaq..

nampak sgt ta penah buat air...
woi!!sori sikit..ari2 aku buat air kat bapak aku...
arini je aku tak buat..tu sebab terlupa tu...
haha..tah2 ingat kat dea ta..
haha..memang teringat pun..

hurm..naseb bek tu air aku..
kalo bapak aku???
sure2 aku kene perli..ghahahaha...

okela..bubye..
na stori tu je pun...

Friday, February 25, 2011

happy for both of u....

hyep!!salam..
oke..arini tgn ku gatal na tuleh..
disebabkan mood jelez aq pade akak n abg aq..hahaha...
so,,,ieda bhasekn dry ieda dlm entry as adeq la...

hurm..truely..
adeq jelez la... hahaha..
evnthough jo***  tu romantik..[ta leh publish nme dea..hehe]
tp adeq ttap jelez..
hahahaha...ta taw la nape..

huhuhu..
adeq hrp akak n abg kkal la smpai mati..
oopppss!!agak kasar,,,hehehe
kekal hingga hujung nyawa...

na publish satu photo la..
huhuhuhu..
[sori amik ta mnx]


sama padan..sama cun..sama hensem..
hehehe...semua sama...skema la pulak..

huhuhu..oke...
adeq hope abg n akak ta mnambah an lagi kjlesan adeq...hahaha..
guwaw jew..
adeq hope korg due kkal 4eva larh...

abg jage akak...
akak jage abg..
msing2 jage msing2 oke???hhuhuhu

okela..mood jelez suda ilang..
haahaha..mood gilew je belum ilang ag...
tpi nmpknye ta lme,,
sbb skjp lagi..
adeq sure sgt2...
akak ngn abg akn wt adeq jlez ag..hehehehe
tol ark??

oke..1 song 4 both of u..
ta taw la kene ke tak an lagu ni..huhu
abg anggp lagu ni akak tjukn tuk abg..
n akak anggp la lgu ni abg tujukn tuk akak..
huhuhu


hahaha..okela..chaw..
salam...

Wednesday, February 23, 2011

masih tak sedar diri??!!

ahahaha...
adoi...
pehal ttibe gelak pulak ni
hehehe...

sbenarnye tadi ieda saje la visit blog kwn ieda ni..
dea punye new entry mang terbaik sial..
hak3!!
adoi..

bebudak dlm cerite ni adela daughters of a bitch tuwh..
yang dalam entry ieda yang lepas tuwh..
ta bace ag klik sini

haha..adoi..
ta sedar2 diri ag..
lelame korang kene la dengan aku..
ngan kawan aku tuwh..
haih..kiteowang de tahap kesabaran sial..

tapi asenye agak best tadi dapat memerli deaorang...
hahaha....serves ur right!!
tapi asenye dowg ta phm kowt..

al-maklumla...bdak kleas ujung an..
haha..owg speaking pown bukan deme ph..
jahatnye mulut
tapi...dowg sniry yang mngaku..
dowg kate at kwn ieda tuwh " arp je budk klaz pndai"
so,,that means..dowg budak klas bo*** la..
hhaha...ieda ta ckp..
dowg yang ngaku..

okela..jum kite bace entry kwn ieda tuwh..

Wednesday, February 16, 2011

Daughters of a bitch!!!

hyep..
grr..!!!
arini ieda bengang tol la..
adela segerombolan daughters of a bitch ni..
adoi..

haha..nape daughter???
patutnye son an??
ha..kalo korang ta bace entry ni lagi..juz tengok tajuk jew..
konfem2 korang cakap ieda ta reti speaking...
ghahaha...

sebenarnye ieda bengang dengan budak2 pompuan ni yang bole dikategorikan sebagai boh***..
jadi..ieda kalo da geram memang mulut lancang..
oke..berbalik kepade tadi..
da name pun ieda bengang dengan budak2 pompuan..
pompuan dalam bahase inggris daughter rite??
son tu laki..
jadi kite ubah sikit..
hey!fuck off la daughters of a bitch..!!

oke,,,kenape ieda bengang??
macam ni...
tadi adela budak kelas kami..
ex la...
dea datang saje la..sebab after that dea da na pindah..

time rehat tadila..
then..bole pulak daughters of a bitch ni..
lalu n cakap gedik,,gedik,,gedik...
banyak kali...
hey!!fuck off la!!
eventhough korang ta cakap tu kat aku..
tapi aku terase si**...

hey..ci**** tol..
antare dea dengan korang..
sape lagi gedik??
da konfem2 ar korang!!boh*** !!

adoi..da kelas ujung tu..
wat care kelas ujung larh..
jelez ke kiteorang pakai tutup aurat??
korang tak bole??hah??

eh..bukan korang tak leh..
korang tak reti an??..
lupe pulak..

btw...aku nak ingatkan korang..
setakat muke macam korang tuwh..
memang stok cari at tempat2 b***** tu ar..

muke cam ape kew..
perasan lebey..
haish..geramnye larr...
sampai ieda menjerit at deaorang what the fuck ar...!!
da la cikgu ade at situ...adoi..

hurm...
bape kali da ieda mencarot??
haish..wat dose jew..
oke lar..
bubye!!

Saturday, February 12, 2011

My new teacher from sabah!!

hyep.!! ^_^
oke..arini ieda na cerita pasal sorang cikgu baru kat sekolah ieda..
cikgu praktikal la..
kite orang panggil cikgu tuwh..
cikgu amelia..

best kowt dengan cikgu ni..
dea ni peramah...
n the most thing ieda suke pasal cikgu nie adelah..
dea ni happy-go-lucky n giler2...!!
huhu..samela macam kami yang agak giler2 nie..
eh..bukan agak giler2..tapi terlebih giler..
huhu..suke sangat2 larh kat dea!!

aritu kite orang minta kaunseling..
then..cikgu ame yang kaunseling kami..
bukan kaunseling kowt..
lebey kepade bimbingan larh...

then..setelah habis kami cerite masalah kami..
hehe..topik pun tukar larh..
macam2 kowt...
nak masuk kelas pown cikgu takde..
takpela..kami story dory dengan cikgu ame..
huhuhu

urm..cakap2 pun tak gune gak..
kene larh tengok gak kan rupe cikgu ame tuwh macam mane..

but before that..
ckgu ame...sori..
saye ambil gamba kat fb cikgu tak bagitahu dulu..
yela..saje nak wat surprise..
huk3!!

oke..jum kite usha cikgu ame yang cun nih..
hehe




woo!!cun kan???
hehe..comey aje..
suke larh dengan dea..
tambah2 rambut dea tuwh..

ha.sebelum terlupe saye nak cakap something kat cikgu..
"saye suke rambut cikgu!!cantik sangat!!pinjam boley??hehehe"

huhu..rasenye tade dah kowt nak cakap pasal cikgu nih..
sebab baru kenal pown sehari jewk..
takpe..
lepas ni kami akan rajin2 datang bilik kaunseling..
haha..macam boley jerk..

okela..na cerite tu jewk..
papai..

Tuesday, February 8, 2011

Saat Rindu Berbisik | iluvislam.com

aritu ieda t'jumpe satu artikel ni at iluvislam.com..
so..sbb tuwh at tjuk ade mcm tu...
oke..jom bace cite dea..
entry ni mg sbijik larh mcm artikel tuwh..
ieda ta ubah pape pown..

Selepas pulang dari kerja, Nurul cepat-cepat mempersiap diri lalu ke dapur untuk menyediakan makanan sebelum suaminya pulang dari kerja. Ikan bawal masak merah kegemaran suaminya bakal terhidang.
15 minit kemudian pintu dibuka dari luar. Nurul berlari-lari anak menuju ke pintu dan menyambut kepulangan suaminya dengan salaman dan senyuman yang paling manis.
“Abang dah balik? Rindu sayang tak? Hehe...

”Haris tersenyum mesra sambil mencium ubun-ubun Nurul.“Mestilah abang rindu isteri abang...” Jawapan itu cukup untuk membuatkan Nurul berasa sangat bahagia.
Begitulah rutin harian mereka semenjak empat tahun lebih mereka mendirikan rumahtangga. Tanpa rasa jemu, tanpa rasa kekurangan kasih sayang walau sedikit pun. Walaupun mereka masih belum mempunyai cahaya mata, namun mereka tidak pernah berasa perkahwinan mereka kosong. Sudah banyak kali mereka berusaha, tetapi mungkin kerana rezeki masih belum berpihak kepada mereka berdua.

“Ris…aku tengok kau ni dah dekat lima tahun kahwin tapi masih takde anak lagi. Bila kau nk dapat gelaran ayah ni?”…Haris cuma mengerutkan keningnya.
”Aku bukan tak usaha Man, tapi tak ada rezeki kami lagi. Aku dah check kat hospital, doktor kata kami tak ada masalah tetapi rahim Nurul tak kuat untuk mengandung, mungkin sebab tu kami belum dapat anak lagi. InsyaAllah, kalau ada rezeki ada la, aku akan usaha lagi. Semua rezekikan daripada Allah...”,Haris menjawab panjang.

“Tapi Ris, sampai bila? Aku rasa tak ada salahnya kau cuba dengan org lain, bukannya kau tak mmpu kahwin lain. Kau ada pangkat, gaji besar...Lagipun Suri tu, aku tengok macam sesuai sangatlah dengan kau...”, Norman mengusulkan cadangannya.
Cuti sekolah menjelang tiba. Seperti biasa Haris dan Nurul akan pulang ke kampung untuk melawat orang tua Haris. Nurul pula merupakan seorang anak yatim piatu sejak dia kecil lagi. Seperti biasa, buah tangan untuk mentua tidak pernah dilupakan Nurul.

Sampai sahaja di rumah Haris, kedua-dua mertua Nurul menyambut kepulangan mereka seperti kebiasaannya. Tiba-tiba ibu mertuanya bertanyakan soalan yang selama ini memang sering meniti di bibir ibu mertuanya itu. ”Hai Nurul..tak besar-besar lagi perut tu? Bila nak ada isi?”, ibu mertuanya tersenyum sinis menantikan jawapan daripada Nurul. Nurul hanya tersenyum, walaupun hatinya berasa sangat sedih.
“Tak ada rezki lagi mak...”, jawabnya pendek. Nurul terus ke dapur menyiapkan makanan tengah hari kegemaran mentuanya memandangkan hari sudah pun lewat petang.
Di ruang tamu, ibu dan ayah Haris merenung Haris dengan penuh harapan. ”Ris, mak bukan nak paksa kamu, tapi mak dan ayah dah tua nak, kamulah satu-satunya anak kami. Kalau boleh mak dan ayah ingin menimang cucu sebelum kami menutup mata...”, ibu Haris memulakan bicara apabila kelibat Nurul mula menghilang ke dapur.

Haris mengeluh panjang. ”Kami dah cuba mak, tapi tak ada rezeki lagi...”, jawab Haris. “Mak tahu Ris…Nurul memang menantu yang baik, lemah lembut, sopan santun, rajin, dan mak tahu kamu sayangkan dia. Tapi mak harap sangat dapat tengok zuriat kamu sebelum mak dan ayah menutup mata. Kamu cubalah nasib dengan orang lain pula, mungkin dapat siapa tahu…”, ibunya memberikan cadangan. “Tengoklah macam mana mak…”, Haris menjawab dengan acuh tidak acuh.
Semenjak pulang dari kampung, fikiran Haris bercelaru. Banyak perkara yang bermain dalam fikirannya yang menyebabkan perasaan serba salah menguasai diri. Kata-kata sahabatnya dan ibunya mula terngiang-ngiang di telinga.

Nurul mula melihat perubahan pada diri suaminya. Haris mula menjauhkan diri daripadanya. Tiada lagi gurau senda mahupun kata-kata romantis yang meniti di bibir haris setiap hari seperti hari-hari sebelum ini. Haris juga sudah mula pulang lewat malam dan jarang bercakap dengannya. Nurul kian merindui suaminya yang dahulu.
Perasaan sedihnya disimpan jauh di sudut hati. Tanggungjawab sebagai seorang isteri tetap dilaksanakan seperti biasa. Nurul tidak jemu menyedikan makanan buat suaminya walaupun terkadang makanan itu langsung tidak dijamah oleh Haris. Hatinya kecilnya sering berbisik, “Abang...Nurul betul-betul rindukan abang...”, sambil matanya bergenang air mata kesayuan.
Di pejabat pula, Haris kini semakin rapat dengan Suri. Mereka mula keluar makan bersama dan kelihatan sentiasa berdua. Haris mula berniat didalam hatinya untuk memperisterikan Suri.
Suatu hari, ketika sedang mengemas ruang tamu, Nurul berasa pening dan hampir pitam. Badannya berasa sakit-sakit dan seperti hendak demam, Dia menunggu haris pulang untuk menghantarnya ke klinik setelah menelefon Haris untuk memberitahu tentang keadaannya.
Ketika Haris pulang, Nurul terus menyatakan hasratnya untuk ke klinik tetapi jawapan yang diterimanya cukup hambar. Haris menyuruhnya ke klinik sendiri atas alasan dia perlu menghadiri mesyuarat penting dengan majikannya. Namun sebaliknya, Haris sebenarnya sudah berjanji dengan Suri untuk keluar makan tengah hari bersama pada hari itu.

Dengan penuh kesedihan Nurul ke klinik dengan menaiki teksi kerana tidak tahan akan kesakitan yang dirasainya, kepalanya berdenyut-denyut. Selesai pemeriksaan doktor, Nurul berasa seperti tidak percaya apabila doktor mengesahkan bahawa dia telah mengandung dua bulan. Lantas dia memanjatkan rasa kesyukuran yang tidak terhingga. Dia berasa tidak sabar untuk memberitahu Haris tentang berita gembira tersebut.
Nurul menunggu kepulangan Haris dengan penuh sabar, hatinya melonjak kegembiraan. Wajahnya menguntumkan seulas senyuman yang amat manis. Namun ternyata Haris tidak pulang ke rumah pada hari itu. Dia menanti penuh hampa.

Pagi besoknya, Nurul terdengar kereta Haris masuk ke perkarangan rumah. Dengan cepat dia bangun dari pembaringan dan keluar ke ruang tamu.
”Abang, abang ke mana? Kenapa tak balik malam tadi? Nurul rasa risau sangat...”, tanya Nurul sambil memegang erat jari-jemari suaminya itu.
”Tidur rumah Norman...”, jawab haris ringkas.
“Abang, sayang nak tanya sikit boleh?”. Haris mengangguk perlahan.
“Kenapa abang dah lain sekarang? Abang dah tak pedulikan sayang lagi…”, ada tangisan dalam kata-katanya tika itu.
Haris yang ketika itu masih dalam keadaan mengantuk mula berasa marah apabila mendengar pertanyaan Nurul.

“Kau nak tahu kenapa? Sebab kau tak dapat bagi aku anak, aku perlukan zuriat, aku nak jadi seorang ayah. Orang tua aku hendakkan cucu. Untuk pengetahuan kau, aku akan berkahwin lagi untuk dapatkan anak! Faham?”, Haris menjawab lantang dan kemudian bergegas ke bilik untuk mendapatkan beg pakaiannya dan mengambil beberapa helai baju untuk keluar dari rumah.
Bagaikan halilintar membelah bumi, Nurul terkedu mendengar kata-kata yang keluar dari mulut Haris. Ternyata berita gembira yang ingin disampaikan disambut dengan berita duka daripada suaminya sendiri. Haris bergegas keluar tanpa sempat mendengar kata-kata dari Nurul. Nurul yang terpana dengan kejadian tersebut berasa amat terkejut, dia jatuh terjelepok dan tidak sedarkan diri.
Di hospital, Nurul mula sedarkan diri selepas pengsan selama tiga jam. Haris yang berada disisinya dengan erat memegang tangannya.

“Sayang, maafkan abang…Abang tak tahu sayang mengandung.” Haris dengan penuh kesal mengucup tangan Nurul. Dia tahu sikapnya kebelakangan ini benar-benar mengguris perasaan Nurul. Haris benar-benar menyesal.
Nurul bernasib baik kerana jiran mereka yang ingin menziarahinya ketika itu terlihat dia pengsan di ruang tamu. Jika tidak, Haris tentu menyesal sampai bila-bila sekiranya apa-apa berlaku pada Nurul dan anak dalam kandungannya. Hati kecil Haris mengutuk dirinya sendiri kerana cuba menduakan Nurul. Betapa besar pengorbanan Nurul selama ini yang setia menjadi isterinya. Haris insaf.

Doktor menasihatkan mereka agar menjaga kandungan Nurul dengan lebih berhati-hati memandangkan rahimnya tidak cukup kuat dan anak yang dikandung Nurul adalah anak sulung. Haris membawa Nurul ke hospital sebanyak dua minggu sekali untuk pemeriksaan tekanan darah dan kandungannya.
Sembilan bulan ditempuhi Nurul dengan penuh kesabaran. Dalam diam, Nurul menyimpan rahsia yang amat besar tanpa pgetahuan Haris. Pada awal kandungannya, doktor sebenarnya tidak menggalakkan Nurul untuk melahirkan anak itu lantaran risiko yang amat tinggi bakal dihadapi. Namun Nurul tetap berkeras dan nekad melahirkan zuriat suaminya dan meminta doktor untuk merahsiakan dari Haris semata-mata untuk membahagiakan suaminya.

Di saat nurul berjuang untuk melahirkan anaknya, Haris menerima sepucuk surat yang ditulis oleh nurul sepanjang mengandungkan zuriatnya.
Abang…pada saat kita bahagia bersama, sayang adalah insan yang paling bertuah di dunia ini kerana dapat menjadi isteri abang. Namun, sejak abang mula menjau, sayang terlalu ingin menyatakan sesuatu yang sudah lama sayang pendamkan selama ini. Abang...sayang benar-benar rindukan abang. Sayang rindukan abang yang amat sangat. Andai sayang terkorban, abang jagalah anak kita dengan penuh kasih sayang seperti mana abang menjaga sayang selama ini. Abang, ampunkan segala dosa sayang dan halalkan makan minum sayang...Yang merinduimu, Nurul.
Air mata Haris bercucuran membasahi pipi saat dia membaca warkah tersebut dan ketika doktor datang memberitahunya bahawa Nurul sanggup berkorban untuk melahirkan anak itu walaupun dia tahu risikonya amat tinggi.

“Encik Haris, sebenarnya Puan Nurul sudah diberi pilihan sama ada ingin melahirkan anak ini atau tidak kerana mungkin salah satu nyawa akan terkorban. Tetapi Puan Nurul menyuruh kami agar mnyelamatkan anaknya berbanding drinya kerana katanya Encik Haris sangat-sangat inginkan anak ini.”

Haris terkedu mendengar penjelasan daripada doktor sebentar tadi, lidahnya kelu. Hatinya menangis.
“Ya Allah, selamatkan isteriku..aku tidak mahu kehilangannya ya Allah…Selamatkan jua zuriat kami ya Allah, Sesungguhnya Engkau sebaik-baik Pemberi...amin.”
Hampir enam jam Nurul berada di bilik pembedahan, akhirnya doktor keluar seraya mengucapkan kesyukuran dan tahniah kepada Haris.
”Tahniah Encik Haris, anak encik selamat, anak lelaki.”
“Alhamdulillah...”, Haris mengucap syukur.
“Isteri saya macam mana doktor?”
“Ermm..Ya, isteri encik juga selamat, syukur kepada Allah.”

Haris tunduk, ada butir-butir suci menitis keluar dari kelopak matanya, lafaz kesyukuran di ucapkan tanpa henti dalam hatinya, Dia terus berlari kearah isterinya.
Nurul yang masih lemah memandang Haris.

“Sayang...andai diberi pilihan, abang akan memilih untuk selamatkan sayang. Anak kita boleh usahakan lagi, tapi isteri seperti sayang, abang tak akan dapat cari pengganti sampai bila-bila, sayang terlalu istimewa. Terima kasih sayang...Abang cintakan sayang…”Haris mengucup ubun-ubun isterinya sambil memegang erat tangan Nurul.

“Sayang juga cintakan abang. Terima kasih abang…”, Nurul menjawab kemudian terlena kerana berasa terlalu penat.

Hargailah Pengorbanan Seorang Isteri....

- Artikel iluvislam.com


* hurm..an bes kalo aq ngn dea jdi mcm tuwh..
   n an bes kalo name haris tu tuka pade name dea..
   hurm..hope kiteowg jdi cm tu larh..
   tp mnx simpang la pde story yg 1st..
    yg 2nd tuwh..after dea pngsan tuwh..
    ieda suke sgt..hurm..^_^

Monday, February 7, 2011

hehehe..

salam..hehe
arini jmpe dea..
walamak..bes gilew siot..
rindu dea kowt..
yela..sape ta rindu pkwe an??haha
da la buln lpas ta jmpe..

hurm..tdi byk btul penghalangnye..
antarenye t'msuk sowang junior ieda ni..hahaha
dea usha je pown..
lpas my boyfie blah..dea pown datang le..
hehehe

by the way..
tadi da oke la jgak..
tade la kekok sgt..
tapi tadela smpai pgang2 tuwh..
dose aww...

kami juz pndang2 jew..
duk pun renggang2...
haha,...mcm lagu kalau berpacaran larh plak..

ala..
na jmpe tu pown sbb dea na bgi fon dea..
hehe..fon guwa mak guwa ciluk doe...huhu

tapela...dea na msg ngan guwa an..
heehehe..
cayunk abang..ghahaha....

okela..na stori tu jew pown..huhu...
hepy gilew2 larh..haha
oke...
salam..


Friday, February 4, 2011

hepi bufday!!

halo....
salam..
hepi bufday tqah!!!

ni la ghope bufday gurl kite arini..
huhuhu...


ta comeinyer...
ghahaha...guro ajew..
nway..
ko da tue aww skrg..
aq mude lgi..hahaha

ko kne aja aq yg lek lok..
bkn aq..hahah

mau present ka???
alamak!!tarak la..
haha..tade la weyh..bajet aq low gilew skrang ni..

ko ckp td tade hadiah ko na amik dea kn??
amik la..tu pown kalau dea na la..
hahahaha..
ayat mcm bgi jew..

ni lagu tuk ko..


haha..comey kan??
okela..ni la dea present ko..
ni jew yg aq mampu..hik3!!

oke..happy bufday my fwen!!
smoge pnjg umo..
n murah rezeki..amin..
t bole blanja aq..haha

Sunday, January 30, 2011

takde tajuk..

salam..haha
arini entri kite takde tajuk..sbb ieda ta taw na letak tajuk apew..
tapi yang pasti sekarang nhe mood ieda smua da out..
pe la...ieda bole advise org..tpi ieda sniry ta leh advise dry sniry..
grr..mcm2 mslah ad...ngn omwork lgi..
kaki tetibe skit nhe..argghh!!
tpi yang buat ieda rse down na mati sgt nhe..
sbb someone tuwh...haiyoo...kite ad prasaan ma...jgn buat owg suka2 ati loo...
pe kate awk tu di tmpt kite nhe...down ta?????????????????????????
spe owg tuwh ta pyah tawu la..bole jd my boyfie...bole jd my bff..bole jd my enemy gak..
eh..tp aku ad ke musuh??tah ta taw la...
hurm...mood out!!grr!!
sekarang nhe semua orang aku na marah..
so..beware..out of mood...danger!!!!
ha!ha!ha!

Friday, January 28, 2011

a photographer-to-be...

salam..hyep!!
hehe..
arini ieda tetibe pulak minat na jd photographer...
tapi tana keje tetap..
part-time pown jdila..

urm..menyesal pulak aritu ta amik kelab fotografi..
hahaha...
ta kesahla..

a photographer-to-be ni...
sbnrnye yunk n ieda yang nak..
jadi kami pown menangkap beberapa gambar la tadi..
test2 dulu..
huhu...kami tangkap gamba..makro pix...
maksudnye..depan jelas-belakang kabur or depan kabur-belakang jelas..

oke..jom kite tengok hasil keje ieda dulu..
ngeh3..

depan jelas-belakang kabur..

depan jelas-belakang kabur..

depan jelas-belakang kabur..

depan kabur-belakang jelas..

depan jelas-belakang kabur..

depan kabur-belakang jelas..

ha..lawa kan?
hehe...
makro style...

oke..sekarang kite tengok hasil keje yunk pulak..
yunk punye same je..
depan jelas-belakang kabur..





nice pix right??
sekarang ni tengok pulak hasil keje kawan kami ag sorang..
jiah name dea...
dea pown same jugak..
depan jelas-belakng kabur..



oke..nice pix..
agak2..bole jadi photographer ta kami??
hehehe...

okela..lepas ni kami na try style laen pulak...
huhu..
oke..salam...

goodbye....

hurm..sedey la..
lepas ni my bff semua na gi da..
gi skola baru..=(..
sedeynye..
ayuni..lisa..jazlan..
hope u guys will be there...
dun 4get us here esp I...
i'll miss u guys!!

btw..tadi ade tulis ckit madah tuk jazlan..




hurm...gudbye fwens..
luv u guys!!

Thursday, January 27, 2011

aku kantoi..

salam..
hyep..arini terkantoi lar..
dengan satu kelas lak tu..
aduyai..ni semua gare2 budak name RAHIMI...
=_="

but..before that..
kite sembang waktu +m3 tadi..
walaweh..
pening jugakla..
yela..pengetua ajar ngan sore dea yang pelan tu..
bak kate ustazah...sore romantik..
aduhai..

jadi..bile da pening..
meja pun jangan cite la..
berserabut habis..
ta caye??
jum tengok la..



bersepah kan???
hurm..kalau da pening..
macam tu la kami..haha
kami??ieda n yunk lar..

tapi ta lame..
lepas tu pengetua duk usha belakang jew..
jadi sebagai langkah selamat..
kemasla meja anda..




haha..
oke..da lawa da..
oke la 2..pens,books,pencil box,n calculator..

pengetua suro salin..
kami salin..
kami fahamkan sendiri..bagus la tu an??


oke..ni la name tulisan malas..
haha..
oke la tu an..hehe..
lawa la jugak..

lepas tu..
ta taw na wat ape..
n still keboringan..
jadi..memandangkan ade kamera..
hehe...
ape lagi..men snap pix la..haha


gamba gelap la..

smart an??haha
hurm..baru kul 12..lmbatnye..
bla..bla..bla..
smpai la wktu1.50..
wktu sivik..
wktu sivik mg best ar..
sempoi2 aje..
agpown bdak2 fom laen da blik..hehe
bole buat bising..

tp..td sivik memang best,,
kiteorg maen satu game,..
kite ambik satu name..
then..describe psai orang tu..
yang baik n buruk pasai dea..

cikgu sempoi je..snap pix depan dea..hehe


korang nampak kotak kuning tu??
dalam tu la name2 dea..

oke..kiteorg dapat yang last skali..
tu pown setelah penat kami minta..
yela..bdk2 pedajjal..
bile kami na amik je..
bdk laki pown sibuk la..
buktinye..tengok muke yunk ni..


haha...sian an kami..haha
akhirnye tibe giliran kami..

cabut2..

tapi..ape yang malangnye..
kami cabut jew..
semua name orang yang tade..
ta datang..alahai..
bape banyak name kami cabut tadi..
esp ieda lar,..haha

akhirnye..dapatla name budak ni..hehe


yes!!haha...
bole kutuk dea..cewah..
tadela..juz tuleh pe yg baek n buruk sal dea jew..
ieda pun tuleh jela..
memain je pown..huhu

lepas tu..
cikgu pun gi bace lar at depan..
hah??ieda ingat..bagi at orang tu terus..
upenye cikgu na bace..
alahai..da la KLU tdi memalukan..haha

orang 1st yang cikgu sebut..
rahimi..ghahaha...
orang 2nd..
ieda lar..
jeng3..kite tengok ape yang ditulis oleh..adelah..haha
ieda pun ta taw mule2 tu..sebab dea ta bgi KLU..

tulisan kenela cover..

walaweh..aku gedik??
sikit2 jew..huhu

oke..ape yang dikatekan tantang ieda memang betol..
cewah wah..haha
ieda suke ayat dea "suke merepek kat blog"
waa..thx tlg promote blog keh..
hak3!!

tapi yang memalukan tadi..
macam ni la gayenye tadi..
lebey kurang la..

cikgu : oke..seterusnya..kepade nurul wahida..
            yang baiknye.bijak..suke tolong orang..
ieda : =)
cikgu : yang buruk pulak..
          suke suroh orang diam..
ieda : betulla tu..
cikgu : ta suke bergaul dengan orang..pendiam...
            pemalu sangat2...
ieda : hahaha..
cikgu : suke merepek kat blog..
ieda : hehehe..
cikgu : lastly..awek johan...??( cikgu pun t'kejut)
ieda : hah??sape yang tulis ni??

aduhai...grr!!!kantoi la..naseb bek cikgu tu ta cakap pape..
tapi abis satu kelas tahu..
arghh!!

mule2 ieda syak rahimi yg tulis..
tpi dea ta ngaku..
tape2...
at last..dea ngaku gak..
aghh!!teruk la rimi..

malu giler..
damn!!haha..

okela..story tamat..
papai..

Tuesday, January 25, 2011

arghhh!

arghh!!!aku tension,,..tension..tension..
semua orang na wat aku mara arini...
argghh!!!@%^$&*^

-------------------------------------------------------------

tadi dlm kelas..
adela sorang budak ni..
bajet ta habis2..
aku bawak kamera pun lu na bising..
suke ati lar..
u're not a prefect..
so,dun act lyk a prefect..
btw..u're a new student..
so,,dun over urself too much..!!
lu ta kenal gua..lu jangan cakap banyak la..

naseb bek dea sedar dea bukan pengawas tadi..
law ta memang kene ar..
gedixx sangat asal..
camera aku..lantak ar...
kalau hilang pun..
bukan aku suruh ko ganti..
grr!!!
so...mind ur own business la..
-------------------------------------------------------------------------------

yang lagi sorang ni..
penat aku tunggu..
batang hidung pun ta nampak..
dekat 1 jam setengah aku tunggu..
kalau setengah jam tu tapela jugak..
da la berdiri...
law ade tempat duduk tape jugak..
haish...

-------------------------------------------------------------------------------

pastu tadi balik..
aku na makan keropok lekor..
lapar siot..
dari pagi ta makan..
balik sekola tu aku nampak ade lagi..
na suh mama berhenti..kereta banyak..
da la naek kereta..
law naek moto tape jugak..
bole maen cilok2..
balik tu aku pun suh la adik aku gi beli..
pergi2..dea balik..cakap da tade..
arghh!!ni na mencarut ni..

 -----------------------------------------------------------------------------------

tadi adik aku gi la kedai beli barang..
2.10 harge dea..
adik aku bwak 5.20..
dea pun bgila duet tu..
orang tu pergi pulangkan 2.90..
arghh!!adik aku da bagi duet syiling da..
yang uncle pegi pecah an duet tu pasai ape..!!
adoi..
da la aku ta na pecah duet tu..
law ta dapat balik duet 3.00..
ni dah dapat 2.90 jew..
kalau 90 sen tu duet ringgit tape jugak..
ni duet syiling..
dala duet syiling umah aku melambak..
aduyai..
sakitnye jiwe..

---------------------------------------------------------------------------------

arghh!!!
aku tana la mara2..
nanti ngn mak aku sekali kang aku mara..
da la berdose..
arghh!!arghh!!arghh!!!



I changed my font at thecutestblogontheblock.com

Cerita-cerita yang popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...